Хатим беше организиран в град Ветово  

Районно мюфтийство - Русе се включи в тържеството – хатим, провело се на 24.04.2016 година в джамията на град Ветово. Повод за празника беше прочитането на Свещената книга от общо 14 жени, а инициативата доказва, че ислямските традиции не са забравени.
Сред официалните гости на събитието бяха Юджел Хайредин, районен мюфтия на Русе, хафъз Абдуллах Дурсун - учител на 14-те жени, направили цялостен прочит на Корана, Джемалеттин Демирел имам на централната джамия в Букурещ, съседна Румъния, Музаффер Гедикоглу – заместник - директор на СОДУ - Русе, Исмаил Селим -  заместник -кмет на община Ветово и д-р Мехмед Мехмедов.
Редно е да признаем, че с тази си изява жените от Ветово демонстрираха добрата подготовка, която са получили, а удовлетворяващият резултат със сигурност говори за лична ангажираност, положени усилия и постоянство - както от страна на преподавателя, така и от страна на възпитаничките.
В края на програмата на участничките в тържеството бяха връчени грамоти и малки подаръци. С отправената хатим - дуа тържеството беше закрито.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.