Кувейтски компании и организации подпомагат обучението на деца имигранти

 

Кувейтската компания Alghanim Industries е една от най-големите частни компании на територията на Aзия. Tя официално стана част от кампанията „Дайте им шанс”, започната от Червения полумесец в Кувейт и насочена към предоставяне на възможност за образоване от всички деца на имигранти в страната, чиито семейства не са в състояние да платят училищните такси. Броят на децата, чиито родители имигранти са се обърнали за помощ към фонда, е достигнал 13 000. 

Коментирайки започването на съвместната кампания от Alghanim Industries и Червения полумесец, председателят на Кувейтското общество на Червения полумесец д-р Хирар Ал-Сайар казал: „Когато стартирахме кампанията миналата година, ние бяхме в състояние да подпомогнем 562 деца, като поемем отчасти разходите по обучението им. Надяваме се, че сега, с помощта на частния сектор и на отделни други дарители, ще сме в състояние да покрием разходите на всички нуждаещи се. Бих искал да благодаря на Alghanim Industries и на нейния председател Кутейб Юсеф Алганим за отзивчивостта и за нашата съвместна работа”. 

Говорейки за партньорството, председателят н Alghanim Industries  отбеляза още: „Инвестирането в образование е инвестиция в бъдещото поколение и именно затова винаги се стремим да поддържаме образованието и активно участваме в кампании, които го подпомагат”.

Миналата година компанията беше удостоена с почетем приз от страна на Червения полумесец заради усилията, които полага в сферата на финансиране на нуждаещи се пациенти и подпомагането на много студенти и ученици както в страната, така и в чужбина.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.