Мюсюлмани в Лондон с кампания в подкрепа на жертвите от нападението при „Уестминстър”

 

 

Мюсюлманска общност в Лондон инициира кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите и семействата на загиналите при атаката на моста „Уестминстър” в Лондон на 22 март тази година.

Само 2 дни след случилото инициаторите от Muslims United for London вече успешно са събрали почти 22 000 британски лири, като крайната цел е сумата да достигне 30 000 британски лири.

Само час след началото на кампанията по сметката вече са били дарени първите 3000 паунда, пише The Independent.

„Никаква сума пари няма да върне живота на загиналите или да отнеме от болката, през която преминават пострадалите и техните семейства, но се надяваме да облекчим товара им.” – казват в свое изявление мюсюлманите от организацията  Muslims United for London, цитирано от The Independent.

На страницата на кампанията в платформата LaunchGood инициаторите са обявили, че тя ще продължи до 19 април тази година. Те гарантират, че даренията ще бъдат използвани до стотинка в помощ на жертвите от нападението и на техните семейства. И отправят призив към общността с думите: „Въпреки че тази кампания е по инициатива на мюсюлманската общност, ние приканваме нашите приятели от други религии или без такава също да се включат. ʺ

При нападението на моста  „Уестминстър” в Лондон на 22 март (сряда) загинаха петима, а общо 40 са пострадалите.

                                                                                                          Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.