Откриват Институт по ислямска теология към университета Хумболт в Берлин

 

От администрацията на най-стария университет в Берлин – Хумболтовият университет, съобщиха, че планират да открият Институт по ислямска теология, предава агенция „Дойче Веле”. Така висшето учебно заведение ще е шестото в Германия, което ще предлага обучение по ислямска теология.

За кандидатите няма да е задължително условие да са с мюсюлманско вероизповедание. 

В изявление до медиите на официалната уебстраница на университета Хумболт пише, че институтът ще бъде създаден по програма, „разработена в сътрудничество на академични ръководства, представители на няколко университета, най-големите мюсюлмански асоциации в Берлин, както и на експерти от вече съществуващи центрове по ислямска теология”.

Очаква се институтът да приеме първите си курсисти през зимния семестър на учебната 2018/2019 година, а целта на програмата е да положи академичните основи на ислямската теология у кадри, които в последствие да могат да работят като имами и преподаватели по ислям в училищата.

 

                                                                                    

 

               

 

 

                                                                 Автор: Л. Чаушева

 

Снимки: www.hu-berlin.de

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok