Святото рождение на Пратеника (с.а.с.) беше отбелязано с целодневна програма в Гоце Делчев

 

В рамките на Седмицата на святото рождение на Пратеника (с.а.с.) – Кутлу Доум 2017, в Гоце Делчев беше организирана целодневна празнична програма. Тя се проведе на 23.04.2017 година (неделя) на площада в гоцеделчевската махала „Комсала”. Домакин на събитието беше районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед. Сред официалните гости на тържеството бяха заместник-главният мюфтия на България Бирали Мюмюн, наместник-мюфтията на Благоевград Али Ходжа, имами и представители на джамийски настоятелства в благоевградско.

Празничната програма беше открита от районния мюфтия на Благоевград и се проведе под мотото „Учете се от люлката до сетния си час”. Бирали Мюмюн, Айдън Мохамед и Али Ходжа изнесоха пред насъбралата се аудитория лекция, в която заместник-главният мюфтия анонсира настъпването на нощта Мирадж и призова мюсюлманите да си припомнят събитията, които са се случили в тази нощ и важността им за живота на мюсюлманите.

И тази година, вече по традиция за Районно мюфтийство – Благоевград, честването на Култу Доум беше съчетано с извършването на сюннет.

Празничната програма беше закрита от домакина Айдън Мохамед, който отправи дуа за здраве и щастие на най-малките мюсюлмани, които бяха сюннетисани през неделния ден.

За всички гости на тържеството беше приготвена празнична трапеза, осигурена от Мюсюлманско настоятелство – Гоце Делчев. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.