Нощта „Мирадж“   бе отбелязана  с тържество в централната джамия на гр.Кърджали

 

Районно мюфтийство-Кърджали с любезното съдействие на  Община Османгази в Бурса  и на мюсюлманско настоятелство –гр.Кърджали  организира тържествено мероприятие по случай Свещената нощ  Мирадж  на 23 април  след вечерна молитва в централната джамия на гр.Кърджали.  Пред близо  1000 души от града и околността  с приветствено слово районният мюфтия на Кърджали г-н Бейхан Мехмед откри програмата .

 Официални  гости на мероприятието бяха Главният мюфтия на Р.България д-р  Мустафа Хаджи , двама от заместник-кметовете на Община Османгази г-н Джем Хасаноглу и г-н Юнус Шахин , и районният мюфтия на Хасково г-н Басри Еминефенди . На тържеството присъстваха и нам. мюфтиите на Крумовград и Ардино както и много духовници от региона . В своите слова главният мюфтия  д-р Мустафа Хаджи  наблегна на значението и същността на свещената нощ Мирадж в Ислямската религия  и използва случая да поздрави всички мюсюлмани от региона по случай благословената нощ.

Приветствени слова изнесоха и любезните ни гости от Община Османгази .  Програмата включваше изпълнения на Иляхита , четене на Коран и мевлид от известни четци от района на Бурса  и наши имами . Цялата програма бе излъчена на живо по телевизионния канал „Олай“ . Тържеството приключи с  дуа отправена от Главният мюфтия на републиката,след което на всички присъстващи бяха нагостени.

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.