Пловдивското районно мюфтийство проведе редовно заседание с имамите

 

На 23 май тази година (вторник) Районно мюфтийство – Пловдив проведе редовното месечно заседание с имамите от областта. То се проведе в офиса на районното мюфтийство, като в него участие взеха 17 духовни водачи от региона.

Заседанието беше открито с четене на откъс от Коран-и Керим от имама Мехмед Кямил.

Дневният ред на срещата включваше теми като кампанията на Мюсюлманско изповедание „Месец на ислямското образование“, предстоящите летни коран-курсове за деца в пловдивско и участието на имамите в семинарите на Мюсюлманско изповедание за летните коран-курсове.

Имамите коментираха участието си в кампанията за набиране на кандидат-гимназисти за средните духовни училища в страната и на кандидат-студенти за Висшия ислямски институт за учебната 2017/2018 година.

По повод предстоящия месец Рамазан и произтичащите от това новости в активностите на имамите – в рамките на заседанието бяха обсъдени въпроси около програмата за рамазанските ифтари и раздаването на благотворителни хуманитарни пакети. Отбелязано беше, че сираците следва да се ползват с предимство при благотворителните акции през месец Рамазан.

Една от поставените рамазански цели сред имамите беше във всяка една джамия на територията на пловдивското мюфтийство да се чете Мукабеле.

Работната среща в Пловдив беше закрита с дуа, отправена от Кямил ходжа. Той се помоли за берекет за всички мюсюлмани и за възможност за ползотворно изкарване на свещения месец Рамазан. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.