Редовно заседание с имамите си проведе Районно мюфтийство – Пловдив

Редовното заседание за месец май с имамите от пловдивско беше проведено от Районно мюфтийство - Пловдив на 25 май тази година.

Домакинът Танер Вели – районен мюфтия на Пловдив, приветства всички присъстващи и ги запозна с дневният ред на работната среща. Той включваше различни въпроси, които служителите на Мюсюлманско изповедание успяха да обсъдят в рамките на заседанието.

Имамите обърнаха внимание на обявената от Главно мюфтийство кампания в подкрепа на ислямското образование в България и  коментираха участието на Районно мюфтийство – Пловдив в нея. Тя се провежда под надслов „Протегни ръка – ислямското образование в България се нуждае от твоята подкрепа“ и ще продължи един месец – до 25 юни 2017 година.

В рамките на работното заседание имамите от пловдивско обсъдиха въпроса за набирането на кадри за обучение в духовните училища в страната и във Висшия ислямски институт в София. Те направиха анализ на състоялите се летни коран-курсове през изминалата 2016 година и обсъдиха провеждането на тазгодишните коран-курсове за деца през предстоящия летен сезон. Обсъдено беше и преподаването на предмет „Религия Ислям“ в държавните училища.

Най-актуалният въпрос в рамките на заседанието беше свързан с протичането на месец Рамазан и организирането на ифтари, като беше решено на традиционните вечери да бъдат канени и членовете на мюсюлманските настоятелства от близките населени места.

Работната среща в Пловдив завърши с дуа и благопожелания.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.