Рамазанската празнична програма „В очакване на ифтара“ гостува и във Велико Търново

 

Вечерта на 13 юни (вторник) беше тържествена за мюсюлманите от Велико Търново и региона. След мероприятието в Русе рамазанската празнична програма „В очакване на ифтара“ гостува и в старопрестолния град.

Тя се състоя в двора на джамията и беше открита с четене на Коран-и Керим от гост-имама към Районно мюфтийство – Велико Търново от Турция. След това домакинът Сюлейман Масурев отправи приветствие към всички гости. Те наброяваха общо близо 160 човека, сред които бяха имамите от местното мюфтийство и председателите на мюсюлманските настоятелства от околните населени места. Останалите гости бяха мюсюлмани от Велико Търново и селата в обхвата на районното мюфтийство.

Заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн в обръщението си към всички гости акцентира върху въпроси, свързани с оруча и месец Рамазан. „Оручът е зекятът на тялото, който даваме веднъж годишно.“ – каза заместник-главният мюфтия.

В рамките на програмата участие взе и имамът на село Килифарево. Празничната рамазанска програма „В очакване на ифтара“ беше музикално разкрасена с изпълнения на иляхита от Нихат Адемов, един от изпълнителите в група „Вест“.

След отслужването на вечерната молитва акшам намаз всички присъстващи споделиха рамазанската вечеря ифтар.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.