Районно мюфтийство – Монтана с традиционен рамазански ифтар в село Попица

 

 

Районно мюфтийство – Монтана даде традиционна рамазанска вечеря ифтар за мюсюлманите в село Попица (Община Бяла Слатина). Ифтарът беше организиран от районния мюфтия на Монтана Неджати Али и се проведе на 16.06.2017 година.

На него присъстваха близо 80 човека. Сред официалните гости на рамазанската вечеря бяха заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов, началникът на Отдел „Вакъфи“ Осман Ибрахимов и експертът от Отдел „Социален“ Бахри Изет.

Приветствие към всички гости беше поднесено от заместник-главния мюфтия, който благодари за поканата, специално поздрави най-малките, децата сред присъстващите и пожела те да изпълнят и организираните летни коран-курсове тази година. Хасанов се обърна още с пожеланието от новото поколение мюсюлмани в региона  да излязат хора с потенциал, които да запълнят липсващите кадри в Мюсюлманско изповедание и да работят в полза на местната мюсюлманска общност.

В рамките на мероприятието на всички присъстващи бяха напомнени ползите от говеенето и благодатта на Свещения месец Рамазан. След края му всички гости си тръгнаха със задоволство и удовлетворение от състоялата се среща.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.