Мюсюлманите в Австралия с кампания за популяризиране на исляма и борба срещу ислямофобията

 

Мюсюлманите в Австралия започнаха кампания, в рамките на която приятелски канят на кафе и сладки всички желаещи да научат повече за исляма, предава австралийското издание The   Sidney   Morning   Herald.

Зад инициативата стоят доброволци от организацията Muslims  Down Under, а целта им е да привлекат хора, които проявяват някакъв интерес към исляма и мюсюлманите. В съвсем неформална приятелска обстановка, на кафе и сладки, практикуващите мюсюлмани в Австралия ще отговарят на всякакви въпроси от страна на своите събеседници.

         Имамът на джамията „Бейтул Худа“ в Сидни Мухаммед Атае Рабби Хади и националният говорител на инициативната група споделят, че целта на кампанията е да пребори липсата на информация по отношение на исляма.„Защо човек да не се срещне с един австралийски мюсюлманин, да не го опознае и да не види колко общи неща имат? – питат риторично двамата.

    Подобни инициативи доброволците вече са имали съвместно с Университета на Западен Сидни. Докато някои проявяват интерес към историята на исляма и теологията, въпросите на повечето хора са свързани с „онова, което са гледали по телевизията“, споделя досегашния си опит имам Хади.

Снимка: Джеймс Брикууд

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.