Деца от летни коран-курсове във великотърновско се събраха на опознавателна среща пикник

 

Денят на 17 август (четвъртък) ще остане като траен спомен за децата от три летни коран-курса в областта на Велико Търново.

Малките курсисти от коран-курсовете, които се провеждат през лятото в Свищов, Килифарево и Велико Търново, се събраха на пикник сред природата на град Килифарево. Те бяха придружавани от своите преподаватели – имама на Килифарево Ефраим Шабанов, гост-имама от Турция към Районно мюфтийство - Велико Търново Юмер Аяз, както и имама на Свищов Сюлейман ходжа. С тях беше и Яшар Мехмедов – координатор на коран-курсовете към Районно мюфтийство – Велико Търново. Приятна изненада за всички беше присъединяването към излета сред природата на районния мюфтия на Русе Юджел Хюсню и гост-имама към русенското мюфтийство, който също е от Република Турция.

В опознавателната среща пикник в Килифарево се включиха общо 20 малки мюсюлмани от трите населени места. Те имаха възможността да се запознаят помежду си, да играят заедно на воля и да хапнат сред природата.  Освен това малчуганите споделиха от наученото по време на летния коран-курс, прочетоха от научените наизуст дуи. На раздяла малчуганите обмениха едни с други контактите си с цел поддържането им и последваща комуникация.

Групите от Велико Търново и от Свищов си тръгнаха от Килифарево, като се събраха отново в джамията на Велико Търново, където отслужиха заедно обедната молитва. Децата се прибраха по домовете си с удовлетворение и задоволство от прекарания с връстници ден сред природата.

Пикникът за малките мюсюлмани от трите летни коран-курса – във Велико Търново, Свищов и Килифарево, беше организиран с финансовата подкрепа на благодетели, пожелали анонимност.

 

“И каквото и добро да раздадете, то е за самите вас. И давайте, стремейки се единствено към Лика на Аллах! И каквото и добро да раздадете, то докрай ще ви се изплати и не ще бъдете угнетени.”

 

(Свещен Коран, Сура „Ал-Бакара”: 272) 



Автор: Л. Чаушева 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.