Районно мюфтийство – Благоевград подпомогна възрастна жена, останала без дом след пожар

 

На 11 август 2017 година възрастна жена от хаджидимовското село Беслен остана без покрив над главата си, след като пожар изпепели къщата й до основи.

По този повод районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед и представители на районното мюфтийство посетиха злощастната възрастна мюсюлманка на 15 септември тази година, след петъчния намаз. Връчиха й  парична помощ. Целта на благодетелите е с помощта жената да може да покрие поне някои от най-належащите си нужди.

Възрастната жена от фамилия Чапкънови в село Беслен, Община Хаджидимово живее сама в селото. По-младите от семейството й работят в чужбина. Пламъците на пожара тръгнали от запалената в къщата печка, на която жената подгрявала мляко вечерта, преди да си легне. Огънят бързо обхванал цялата постройка. Преди да пристигнат огнеборците младежи от селото се опитвали да се борят с огнената стихия с маркучи с вода. За съжаление без успех. От къщата няма нищо останало. За щастие възрастната жена се събудила, успяла да излезе навреме от горящата постройка и е останала физически невредима.

Ако има хора, които биха желали да подпомогнат злополучното семейство от село Беслен, нека да се свържат с Районно мюфтийство – Благоевград.

 

Нека не забравяме предаденото от Абу Хурайра (Р.А.), че Пратеникът (С.А.С.) е казал: 

 

“Който отстрани от вярващия една от мъките на земния живот, Аллах ще отстрани от него една от мъките на Съдния ден. Който облекчи затруднен човек, Аллах ще го облекчи и в земния, и в отвъдния живот…̎

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.