Районният мюфтия на Русе връчи наградите на финалистите от русенско в конкурса „Джамията в моя живот“ 

Районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню връчи наградите на финалистите в конкурса „Джамията в моя живот“, които са от населени места в обхвата на Районно мюфтийство – Русе. Награждаването се проведе миналата седмица в сградата на районното мюфтийство в дунавския град.

         Участниците от русенско в националния конкурс, които са сред финалистите в надпреварата, са двама. Това са Сезен Айдън Зулкяр, която участва в категория „Рисунка“ в Първа възрастова група на конкурса и спечели II-ромясто, както и Гюляй Айханова Басриева, участвала отново с рисунка в Трета възрастова група и получила поощрителна награда. 

 

Конкурсът „Джамията в моя живот“ беше обявен за написване на есе, стихотворение и за рисунка от Медиен-културен център на Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република  България. Той беше организиран в рамките на тазгодишното провеждане на „Седмицата на джамиите“.

Крайният срок за изпращане на творбите бе 7 септември 2017 година, като в надпреварата участие взеха деца и младежи от цялата страна с общо 70 рисунки, 15 есета и стихотворения. Участниците бяха разделени в три възрастови групи – от 6 до 13 години, от 14 до 18 години и от 19 до 25 години.

         Автор: Л. Чаушева 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.