В Кърджали се проведе събрание на Районния мюсюлмански съвет

 

На 15 ноември (сряда) тази година се проведе събрание на Районния мюсюлмански съвет в Кърджали. То се състоя в сградата на районното мюфтийство в града.

В рамките на заседанието бяха обсъдени важни и актуални теми, които пряко засягат работата на Районно мюфтийство – Кърджали през предстоящата 2018 година, както касаят и живота на местната мюсюлманска общност.

Сред разискваните теми беше тази за актуалната институционална  ситуация на мюсюлманите в кърджалийско, част от която са  мюсюлманските настоятелства, джамиите в региона, провеждащите се летни и годишни коран-курсове, както и дейностите, свързани с тях.

Участниците в събранието обсъдиха въпроси около провеждането на Седмица на сираците 2017, както и абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за предстоящата 2018 година.

Разгледани бяха още теми около дейността на Отдел „Иршад“ за 2018 година. А един от поставените акценти на срещата беше върху конституционното право за изучаването на предмет „Религия ислям“ като свободно избираем предмет от учениците в училище.

Присъстващите на заседанието дискутираха възможността за предоставяне на хелял храна за децата в детските градини, както и тази за преобразуването на досегашните летни коран-курсове в региона в годишни такива.

Заседанието на Районния мюсюлмански съвет завърши с дуа за здраве и успешна и ползотворна работа на екипа.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.