Районно мюфтийство – Русе проведе редовно заседание със служителите си имами

 

Районно мюфтийство – Русе проведе редовно заседание с имамите към различните мюсюлмански настоятелства в региона. То се проведе на 15 ноември (сряда) 2017 година в сградата на районното мюфтийство в дунавския град.

Районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню приветства всички присъстващи на срещата, след което имамът на село Юделник хафъз Денис Шемсиев официално откри работното заседание с прочит на част от Свещения Коран.

Домакинът Хюсню запозна всички имами с дневния ред. Той включваше различни теми и въпроси, сред които бяха Седмицата на сираците, абонаментът за списание „Мюсюлмани“ за новата 2018 година, набиране на кандидати за курса за имами в град Шумен, организацията около предстоящия еднодневен семинар отново за имами в град Сливен и други.

Участниците в заседанието гласуваха предложения дневен ред и той бе приет, след което се пристъпи към представяне и обсъждане на всяка от точките в него.

В рамките на заседанието бяха отбелязани и разпределени отговорностите и задачите по провеждането на тазгодишната кампания Седмица на сираците. Имамите получиха информационни материали, свързани с инициативата.

Преди да пристъпят към обсъждане важните въпроси около абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ и протичането й, имамите си припомниха историята на изданието.

Заседанието беше възможност за участниците в него да получат подробна информация за обучението в град Шумен и условията за участие в курса за имами там.

В края на работната среща районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню връчи благодарствени плакети от името на д-р Мустафа Хаджи, след което последва закриване на ноемврийското заседание.

„Ислямът и джамията са опорните точки на всеки един мюсюлманин! Човек без вяра е човек, пълен с липси… По-добрите времена се крият в нашата вяра и в нашите добри дела!“ – каза в заключение домакинът от Районно мюфтийство – Русе Хюсню.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.