Откриха изложението Moscow Halal Expo в Москва

 

На 16 ноември тази година (четвъртък) в Москва беше открито най-голямото за Русия изложение за стоки и услуги Moscow Halal Expo. То се проведе за осми път, предаде ТАСС.

В 3-дневното изложение (16-18 ноември) участие взеха повече от 250 компании от 40 страни в света, произвеждащи стоки и услуги в съответствие с религиозните ислямски стандарти за хелял.

„На изложението Moscow Halal Expo ще бъдат представени стоки и услуги на компании от Русия, Азербайджан, Индонезия, Египет, Саудитска Арабия, Малайзия, САЩ, Турция, Узбекистан, Сирия и други страни. Това не са само хранителни стоки, но и дрехи, козметика, украшения, туристически услуги и образователни програми за мюсюлмани.” – разказа организаторката на форума Мадина Калимуллина преди откриването му.

На изложението имаше специално организирани места, където представителите на бизнес общностите – икономисти и мюфтии, можеха да обсъждат търговски отношения, стандарти за халял продукция и въпроси за сертифициране на стоки.

Посетителите на изложението станаха свидетели на кулинарно шоу, а също така имаха възможността и да се запознаят с хелял продуктите на годината.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.