Софийското мюфтийство проведе заседание с имамите 

 

На 13 февруари 2018 година Районно мюфтийство – София проведе първото редовно заседание с имамите към мюфтийството за настоящата година. Събранието беше уважено и от г-н Джемал Хатип – експерт отдел „Издателство“ на Главно мюфтийство. Присъстващите направиха анализ на изманалата кампания за „Седмицата на Сираците“, в която мюсюлманите от пределите на районното мюфтийство се включиха с тридесет хиляди и един лева и 50 ст. (30 001,50). Също така се анализира и абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за 2018 година, където от 85 целогодишни абонамента през 2017 година стигат 135 абонамента през 2018 година или с 50 броя се увеличават. Районният мюфтия г-н Мустафа Избищали изказа сърдечни благодарности на имамите, а чрез тях и на цялата мюсюлманска общонст за активността и съпричасността им в религиозните дела.

Г-н Хатип обърна специално внимание на важността от постоянното четене и личностно развитие, за да бъдем в по- голяма полза на обществото, а и да отговаряме на съвременните предизвикателства. Също така запозна аудиторията с последните новости и развития в издателския отдел на Главно мюфтийство.

Присъстващите обсъдиха и предстоящи мероприятия, като еднодневен семинар на 24.02.2018 г, целогодишните Коран курсове и ежеседмичните насихати по места.

 

Заседанието приключи с дуа за благодат и успех в делата.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.