Турският министър на културата и туризма Нюман Куртулмуш посети Главно мюфтийство в София

 

 

В рамките на своя визита в България министърът на културата и туризма на Република Турция Нюман Куртулмуш посети Главно мюфтийство на 12 февруари 2018 година (вторник). Той се срещна с главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, като при посещението си в Мюсюлманско изповедание Куртулмуш беше придружаван от посланика на Република Турция в България Хасан Улусой и още дипломати от Посолството на Република Турция в България. От страна на Главно мюфтийство освен д-р Мустафа Хаджи на срещата присъстваха още заместник-главният мюфтия Мурат Пингов и говорителят на Мюсюлманско изповедание Джелал Фаик.

 

Срещата беше протоколна. На нея гостите и представителите на Главно мюфтийство обсъдиха взаимоотношенията на двете страни в сферата на културата. Дискутирани бяха и възможностите от страна на мюфтийството в България за принос и утвърждаване на положителни взаимоотношения с турския „Диянет“ и като цяло за добрите културните взаимоотношения със съседна Турция.

Главният мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи сподели за невъзстановените вакъфски имоти в страната и запозна гостите с други текущи дейности в работата на Мюсюлманското изповедание в България.

Срещата завърши с пожелания за успех и ползотворно поддържане на двустранните културни отношения между Турция и България.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.