Имамите от русенско се събраха на редовно заседание в джамията „Хаджи Мехмед“

 

 

Първото работно заседание за 2018 година на имамите, служители към Районно мюфтийство – Русе, се проведе на 15 февруари (четвъртък). То се състоя в русенската джамия „Хаджи Мехмед“, като официален гост на заседанието беше Хюсеин Читак – директор на Духовно училище – Русе.

 

Срещата беше открита от имама на Русе Вахди Мухидин, който прочете част от Свещения Коран. След това имамите пристъпиха към обсъждането на точките от дневния ред. Той включваше редица актуални въпроси, сред които отчет за дейността на районното мюфтийство за изминалата 2017 година, разбор на провелата се социална кампания „Седмица на сираците“. Aктивността на имамите и съпричастността им към инициативата беше поощрена с благодарствени плакети, връчени от името на районния мюфтия на Русе Юджел Хюсню.

 

 От своя страна всеки имам сподели за дейността си през 2017 година и представи свои реализирани проекти. Всички участници на заседанието имаха възможността да споделят идеите си за по-ефективна работа през настоящата 2018 година.

В рамките на заседанието бяха разгледани актуални въпроси, свързани с организацията и набирането на кандидати за предстоящото пътуване до Светите места – Умре 2018, както и набирането на кандидат-гимназисти за Духовно училище – Русе.

Засегнат беше въпросът за обявяването на 2018 година за „Година на младото семейство“ от Висшия мюсюлмански съвет, като бяха дадени идеи за популяризирането на инициативата, както и подпомагането като цяло на дейността на Мюсюлманско изповедание в България.

Заседанието беше закрито с дуа, отправена от русенския имам Недрет Фикрет.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.