Двудневен семинар за членовете на РМС – Благоевград и РМС – Пазарджик

 

 

Членовете на Районните мюсюлмански съвети на Благоевград и Пазарджик се събраха на двудневен семинар. Той беше организиран съвместно от Районно мюфтийство – Благоевград и Районно мюфтийство – Пазарджик. Семинарът се проведе на 14 и 15 февруари 2018 година (сряда и четвъртък) в хотел „Делта“ в Огняново.

Освен домакините на мероприятието - районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед и Абдулах Салих – районен мюфтия на Пазарджик, като официални гости на семинара присъстваха председателят на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) Ведат Ахмед и районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов.

В рамките на семинара бяха обсъдени въпроси, свързани с централизацията и децентрализацията – ползите и проблемите, както и ролята на местните структури за разрешаване на проблеми, касаещи Мюсюлманско изповедание.

Ведат Ахмед представи пред присъстващите темата за „Ролята на Висшия мюсюлмански съвет в социалния живот на редовия мюсюлманин“. Освен това той запозна членовете на районните мюсюлмански съвети на Благоевград и Пазарджик, които присъстваха на събитието, с дейността на съвета през изминалата 2017 година.

 

 

Вторият ден от двудневния семинар беше посветен на въпроси и открити дискусии, свързани с работата на районните мюсюлмански съвети и техните екипи. Обсъдени бяха идеи за ефективното им сътрудничество при различни каузи, касаещи мюсюлманите в региона, като бяха повдигнати и редица други актуални въпроси, свързани с дейността на всяка от районните структури и допирните им точки.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.