Главно мюфтийство проведе втория за тази година семинар за мюсюлмани студенти

 

Вторият за 2018 година семинар за студенти от мюсюлманската общност в България беше проведен от Главно мюфтийство в периода 16-18 март в София. Този път той беше насочен към момичета, а в него участие взеха студентки от ВУЗ-ове в Пловдив, София и Благоевград.

И този семинар, подобно на предходния, организиран от Отдел „Иршад“ на мюфтийството специално за студенти, беше на тема „Същност и основни концепции в търсенето на знание“. Сред лекторите по време на тридневното събитие бяха д-р Мустафа Хаджи, заместник-главният мюфтия Бирали Бирали, преподаватели от ВИИ.

„Освен лекциите, включени в програмата, бяхме подготвили за участничките различни забавно-развлекателни програми, които провеждахме вечер. Те включваха прожекция на поучителен филм, проведоха се и дебати между студентките, в които те се справиха много добре. Емине Сечкина изнесе лекция с последвала дискусия на тема „Търсете знанието от люлката до гроба“.“, разказа за Grandmufti.bg по повод проведения семинар неговата ръководителка Фатима Цинева.

В края на семинара момичетата споделиха положителните си впечатления и удовлетворението си от факта, че са взели участие в 3-дневния семинар, разкрил им нови перспективи в търсенето на знание, погледнато от ислямска гледна точка. Те споделиха желанието и готовността си да участват и в други подобни семинари в бъдеще.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.