Районно мюфтийство - Кърджали отбеляза нощта Кадр с празнична програма в Диамандово

 

         Районно мюфтийство - Кърджали със съдействието на Мюсюлманско настоятелство - Бял извор , кв. Диамандово организира празнична програма по случай свещената нощ Кадр.

          Мероприятието събра стотици мюсюлмани от околността. Програмата включваше ифтар, лекции и беседи в джамията на селото. Мероприятието бе открито с празнична реч от районния мюфтия  Бейхан Мехмед. До него бе и наместник-мюфтията Ерхан Реджеб.

         Официални гости на програмата бяха заместник-посланикът на Република Турция в София, генералният консул  на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, съветникът по религиозните въпроси към Посолството на Турция  проф. д-р Улви  Ата, както и аташето по религиозните въпроси Метин Акбаш. Събитието беше уважено още от кмета на Община Ардино Ресми Мурад, от председателя на Общински съвет – град Ардино, както и от други представители на общинската администрация в Ардино.

         Поздравителни слова отправиха заместник-посланикът и генералният консул на Турция, както и кметът на Община Ардино.

         Гостите на ифтара имаха възможността да слушат лекции  по повод нощта Кадр, която беше изнесена от районния мюфтия Бейхан Мехмед и от проф. д-р Улви Ата. 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.