Висшият мюсюлмански съвет проведе поредното си заседание

 

Висшият мюсюлмански съвет (ВМС), който е централният колективен ръководен орган на Мюсюлманско изповедание, проведе поредното си заседание на 12 юли 2018 година в София. Членовете на съвета обсъдиха значими за мюсюлманската общност въпроси, касаещи религиозния и социалния им живот.

Съществена част от дневния ред на заседанието бе въпросът за отдаването на вакъфски имоти под наем и тяхното ефективно стопанисване. Заедно с това бяха разгледани подготвителните дейности за връчване на годишната награда на името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди. Още веднъж бе потвърдено, че крайният срок за представяне на предложенията за връчване на наградата е 15 октомври 2018 година.

По време на заседанието бяха обсъдени и дейностите в рамките на „Годината на младото семейство“, за каквато ВМС обяви настоящата 2018 година. В тази връзка специалната комисия, която следи дейностите, свързани с младите семейства, докладва, че в рамките на съвместен проект с неправителствена организация ще бъде организирано сватбено тържество на двадесет и пет млади семейства. 

За всички тях ще бъдат осигурени основни потребности като чеиз. В тази връзка Висшият мюсюлмански съвет определи 15 септември 2018 година за краен срок, в който желаещите да бъдат включени в проекта младоженци може да  подадат заявления за кандидатстване. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.