Районно мюфтийство – Разград проведе работна среща с имами от региона

 

На 14.08.2018 в джамията „Ахмед бей” в град Разград се проведе работна среща с част от имамите от местното районно мюфтийство.

Заседанието започна с приветствени слова от районния мюфтия на Разград  Мехмед Аля и четене на пасажи от Коран-и Керим от Алчън Чолмехмед - имам на село Острово. Програмата на заседанието продължи с лекция на имама на град Завет Сунай Зюлкяр по повод предстоящия празник Курбан байрам.

Гости на събранието бяха д-р Ахмед Лютов и Расим Расим от Отдел „Вътрешен одит” и Бахри Изет - Експерт от Отдел „Иршад” към Главно мюфтийство. Присъстващите бяха приветствани от Бахри Изет.

Районния мюфтия направи кратък отчет за дейността на районното мюфтийство, анализирани бяха летните коран-курсове по населените места от Хамди Незир -  координатор на курсовете към разградското мюфтийство, също бяха обсъдени някои актуални теми.

Шакир Ахмедчиков - имам в джамията на град Разград, разясни условията на курбана (жертвените животни), практически припомни изпълнението на байрамския намаз и четенето на хутбето. В този формат срещи с имамите ще се проведат още в общините Кубрат и Исперих.

Накрая събранието  беше закрито с дуа, отправена от най-възрастния имам от село Веселина Еюб Халилов.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.