Броени дни до изтичането на крайния срок за подаване на номинации за награда „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ 

 

15 октомври (понеделник) 2018 година е крайният срок, до който се  приемат номинации за наградата „„Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“. Престижната награда на името на първия главен мюфтия на мюсюлманите в Република България се връчва по инициатива на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС). Целта на своеобразното отличие е да бъдат удостоени с публично признание личности с постижения и значителен принос за развитието на Мюсюлманско изповедание в България  и на  мюсюлманската общност като цяло. Идеята на инициаторите на награждаването е примерните деяния да бъдат популяризирани, така че  благодеятелите да стават все повече и да се разширява обхватът на благодеянията им.

Наградата „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ беше връчена за пръв път през 2017 година и през настоящата 2018 година ще бъде връчена за втори пореден път.

За присъждане на престижната награда може да бъдат номинирани както представители на мюсюлманската общност в България, така и други граждани, имащи отношение към проблемите на Мюсюлманско изповедание.

Повод за удостояване с наградата „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ може да бъде дългогодишна дейност в структурите на Мюсюлманско изповедание, извършена високо морална постъпка или деяние, допринесло за издигане авторитета или развитието на дейността на Мюсюлманско изповедание. Наградата може да бъде присъдена и на хора, реализирали уникален или образцов проект, разработили научен труд или развили определена дейност, която е била в помощ или полза  за мюсюлманите в България или за Мюсюлманско изповедание. 

Според приетия от Комисията за връчване на наградите регламент за настоящата 2018 година номинации за присъждане на наградата може да бъдат правени от имами, членовете на мюсюлмански настоятелства, районни мюсюлмански съвети и от Висшия мюсюлмански съвет, също от  мюсюлманските училища в страната, районните мюфтийства и Главно мюфтийство. Редови представители на мюсюлманската общност в България също биха могли да направят номинация, след като съберат подписка. Номинациите се правят с писмо, изпратено до Комисията.

След изтичането на крайния срок за представяне на номинациите - 15 октомври 2018 година, Комисията за връчване на наградите „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ ще пристъпи към разглеждане и оценяване на постъпилите предложения. Наградите ще бъдат официално връчени за втора поредна година на официална церемония, която ще се състои до края на настоящата година.

 

За изпращане на номинации:

 

1301 София,

ул . „Братя Миладинови” №27

тел. 02/981 60 01

факс: 02/980 55 51

email: vms@grandmufti.bg

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.