Хасковското районно мюфтийство свика имамите на редовно работно заседание

 

На 16 октомври тази година (вторник) в обновената „Ески джамия“ в град Хасково се проведе редовно заседание с имамите от региона.

Районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди приветства всички участници и ги запозна с дневния ред на срещата. В рамките на събирането беше направен анализ на проведените летни коран-курсове и продължаващите и към момента целогодишни курсове по Коран – няколко в различните квартали на града и други в околните села.

Сред точките в дневния ред на работната среща бяха още провеждането на предстоящата през ноември кампания „Седмица на сираците“, като имамите обсъдиха също и вече проведените кампании за хадж, в подкрепа на ислямското образование и тази „Да споделим курбана си“.

Повдигнат беше и въпросът за набирането на кандидати за новата учебна година в Школа за имами – Устина и търсене на подходящи кадри от района на Хасково.

Разбира се, приоритетно присъстващите обсъдиха текущата към момента инициатива на национално ниво „Седмица на джамиите“, като поставиха акцент върху проявите и събитията в района на Хасково.

„Имаме изготвена програма за провеждането на инициативата в  Хасково и региона.“ – сподели за Grandmufti.bgрайонният мюфтия Басри Еминефенди. – „Седмицата на джамиите“ в хасковско ще протече с дни на отворените врати в мюсюлманските храмове, организирани са също хутбета по темата за ролята и значението на джамията за мюсюлманите. Освен това ще бъдат проведени беседи и срещи с джемаата в различни населени места в хасковско.“ – допълни още хасковският районен мюфтия.

Октомврийското работно заседание на Районно мюфтийство – Хасково беше закрито след изчерпването на дневния ред с отправена дуа към Всевишния.

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.