ДУ – Момчилград отличи участниците в научния фестивал „Осмели се да опознаеш“ на официална церемония

Учениците от Духовно училище – Момчилград, които в края изминалия месец октомври взеха участие в научно-експерименталния фестивал „Осмели се да опознаеш“ в града, бяха публично отличени на официална церемония.

На 8 ноември тази година (четвъртък) в момчилградското духовно училище се проведе церемонията по връчването на сертификатите за участие във фестивала. Активните младежи, проявили интерес към науката и взели участие в научното събитие, получиха своите сертификати лично от директора на учебното заведение Ахмед Бозов. Той поздрави младите любители на науката и им пожела още подобни участия в други такива инициативи в бъдеще.

„Учителите ни също ни похвалиха за стремежа и желанието, с които работим. Получихме поздравления и от други учители, директори и експерти по природните науки.“ – споделиха за Grandmufti.bgотличените  горди възпитаници на Духовно училище – Момчилград.

Младежите взеха активно участие в научни-експерименталния фестивал „Осмели се да опознаеш“, който беше проведен на 30 октомври 2018 година в центъра на града. Той беше организиран от Духовно училище – Момчилград съвместно с Духовно училище „Картал“ в Истанбул, Турция. Научното събитие премина с близо 25 ателиета, в които можеше да бъдат видени различни демонстрации и експерименти в редица научни области. Дни по-рано фестивалът беше проведен и в град Шумен, отново при сътрудничеството между Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен и истанбулското духовно училище „Картал“ в Република Турция.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.