Председателят на НСРОБ Бирали Бирали се срещна с представители на турската организация „Йешилай“

Председателят на Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) и заместник главен мюфтия Бирали Мюмюн Бирали, който е ресорен по социалните дейности на Мюсюлманско изповедание у нас, прие за среща в столицата представители на турската организация „Йешилай“.

На работната среща, провела се на 14 ноември (сряда) 2018 година, присъстваха проф. д-р Емине Ахметоглу - член на управителния съвет на организацията „Йешилай“, и Мелике Шимшек – клиничен психолог и председател на Консултантски център „Йедам“ към същата организация.

Гостите от Република Турция запознаха председателя на НСРОБ с дейността на „Йешилай“, като двете страни обсъдиха някои идеи за сътрудничество в бъдеще и за обмяна на опит между специалисти от България и Турция, работещи в сферата на различните психологически и физически зависимости, от които страда съвременното общество.

Представителите на турската организация „Йешилай“ бяха в България по повод поредица от лекции и срещи, които се проведоха в Пловдив и София през изминалите два дни. 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.