Науката потвърждава думите на Пратеника (с.а.с.) за опашната кост

 

Със сензация завърши експеримент на английски изследователи, които кремирали тялото на починал човек. Нито гореща пещ, нито дълбоко замразяване, нито агресивна киселинна среда са могли цялостно да унищожат жизнеспособността, която се съхранява в опашната кост на човека. По този начин се потвърдено словото Божие, изказано от Пратеника (с.а.с.), че информацията за човека, съхранена в опашната му кост, не може да бъде унищожена, и в Съдния ден от нея ще бъде съживено тялото на всеки човек.

 

За да проверят жизнеспособността на живите частици в опашната кост английските микробиолози провели съмнителен от етична гледна точка експеримент, в процеса на който кремирали тялото на покойник. Особеното  било, че температурата на кремация достигнала 6 000 градуса по Целзий!

Удивени учените установили, че зърното, съдържащо се в опашната кост, давало признаци на живот.

Следващата част от експеримента била да замразят останките. Температурата при експеримента била -286 градуса по Целзий. Резултатът отново бил същият: - зърното запазило жизнеспособността си.

След това опашната кост била подложена на въздействието на силна киселина, която била способна да разтвори стъкло и други материали. Резултатът отново бил същият - необходимата структура в зърното не била повредена.

Свои опити с опашната кост са извършили и учените в Китай. Те, като допълнение към въздействието на киселината, подложили опашната кост на радиоактивно облъчване. Резултатът отново показал, че частичките на опашната кост са живи.

Експеримент извършили и арабските учени в Йеменския изследователски център, където държали опашна кост в пламъка на газова горелка. Напълно изгорелите остатъци били подложени на лабораторен анализ, който показал, че е изгоряла мастната тъкан и костния мозък, а клетките на костната тъкан останали непроменени.

Сензационните резултати от тези научни изследвания още един път  потвърждават това, което е написано в Свещения Коран и което казват думите на Пратеника на Аллах (с.а.с.), че в Съдния ден човек ще бъде възстановен в първоначалния си вид. Аллах низпослава в Корана:

وَضَرَبَ لَنَا مَثَلًا وَنَسِيَ خَلْقَهُ قَالَ مَنْ يُحْيِي الْعِظَامَ وَهِيَ رَمِيمٌ, قُلْ يُحْيِيهَا الَّذِي أَنشَأَهَا أَوَّلَ مَرَّةٍ وَهُوَ بِكُلِّ خَلْقٍ عَلِيمٌ.  يس

„И даде той пример на Нас, забравяйки своето сътворяване, и казва: “Кой ще съживи костите ни, след като изгният и се разпръснат?

Кажи им: “Ще ги съживи Онзи (Създателя), Който ги сътвори първия път. И Той знае най-добре как всичко се сътворява.“

Свещен Коран, Сура „Йа син“:78-79

وإن في الإنسان عظماً لا تأكله الأرض أبداً فيه يركب يوم القيامة قالوا أي عظم يا رسول الله ؟ قال عجب الذنب

Мухаммед (с.а.с.) е казал:

„Наистина в тялото на човек има една кост, която никога не се разлага в земята и посредством тази кост човек ще бъде съживен в Съдния ден“.

Когато запитали Пратеника (с.а.с.) коя е тази кост, той отвърнал: „Това е опашната кост“

(Предадено от Бухари, Абу Дауд и Ибн Маджа)

 

Източник: Islam.ru

Автор: Данат Зарипов 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.