Нова образователна комисия ще работи върху подготовката на новите учебници по предмета „Религия ислям“

 

Отдел „Образование“ проведе първото работно заседание на Комисията за изготвяне на новите учебници по предмета "Религия ислям".

В комисията вземат участие Ахмет Хасанов – заместник главен мюфтия, Амир Фелети – началник на Отдел „Образование“, Назмие Кулова – експерт в отдела, Бейхан Мехмед – районен мюфтия на град Кърджали, Мурат Бошнак – районен мюфтия на Плевен, Осман Ибрахимов – учител в ДУ-Шумен, Мухаммед Камбер – имам и преподавател, Алпер Ахмед – учител в Ду-Русе, преподавателка в Коран курс Гюлгюн Гайгаджова и преподавателка във ВИИ д-р Селиме Хасанова.

Преди една година бяха изготвени програмите за класовете от 1. до 12. за предмета „Религия ислям“ от друга комисия. В последствие програмите бяха одобрени от МОН със Заповед №РД09-1474/24.07.2018 г. на министъра на образованието. Съобразно това беше сформирана и Комисията за изготвяне на новите учебници по предмета "Религия ислям".

 

„Членовете на комисията изразиха мнение, че са готови да работят усърдно, за да изготвят най-доброто учебно съдържание за подрастващите. Те отправиха дуа Аллах (Дж. Дж.) да даде хайър и берекет за мюсюлманската общност.“ – казаха за Grandmufti.bg от Отдел „Образование“ на Главно мюфтийство.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.