20 студенти взеха участие в религиозен семинар на Главно мюфтийство

 

В периода 15 - 17 март (петък, събота и неделя) 2019 година Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство проведе религиозен семинар за мюсюлмански младежи в столицата. Той беше на тема „Предизвикателствата пред мюсюлманските младежи да отстояват ислямската си принадлежност“, като в него се включиха близо 20 момчета мюсюлмани, които към момента са студенти в университети в Пловдив, Стара Загора, София, Благоевград и Варна.

Темите за вярата в Аллах и отражението й в поведението на мюсюлманина, за личността му и взаимоотношенията между мюсюлмани и немюсюлмани, отстояване на ислямската принадлежност в съвременността бяха само част от акцентите по време на лекционната част в семинарната програма. Лектори в проведения семинар бяха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, началникът на Отдел „Иршад“ Халил Ходжов, заместник главният мюфтия Бирали Бирали и районният мюфтия на София Мустафа Избищали.

Провелият се семинар за студенти е вторият подобен, организиран от Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство от началото на 2019 година. През месец февруари беше проведен семинар за момичета студентки, в който с включиха общо 40 мюсюлманки от няколко университета в страната.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.