Добрите дела, пример за човечеството

 

На 7 април 2019 година от 10:00 часа доброволческата група от град Шумен с името „Доброто ще спаси света“ посети дома за стари хора в града. Младежите се срещнаха и разговаряха поотделно с всички възрастни, живеещи в старческия дом. От вниманието, което им бе обърнато, и времето, което им бе отделено, обитателите на дома останаха много доволни.

В началото на срещата възрастните хора бяха срамежливи, но след прекарано кратко време заедно с гостите, всички много бързо се сплотиха. Възрастните споделяха своята радост и мъка с групичката от доброволци, която бе любезна към тях. Имаше моменти на премълчавания, такива, на които се ронеха сълзи тихо, както и моменти с усмивки. На срещата младите хора се запознаха с бивши учители, писатели и много други.

По време на посещението младежката група дари на дома скромната сума от 130 лева, събрани между самите й членове. Сумата беше връчена като дарение на председателя на старческата група, заедно с други подаръци от рода на хранителни продукти, осигурени от Районно мюфтийство – Шумен и от местни бизнесмени.

След срещата младежите споделиха, че за тях е било чест да дарят капчица щастие и свежест в тези мъдри и безнадеждни души. Те призоваха всички млади хора да ценят своите възрастни роднини и близки, защото от тях може да се научат на морал и ценности, придобити от тях през целия им житейски път. Не трябва да се пренебрегват възрастните хора, защото тяхната обич е чиста и вечна.

Припомняме, че доброволческата група беше основана в Шумен съвсем наскоро по инициатива на местния имам Тунджай Джелилов Байрамалиев - имам-хатиб на „Хаджъ Ахмед“ (Кълляк) джамия в Шумен.  Целта на обединението е да разпространява доброто, започвайки от най-нисшия еталон на обществото -  семейството, достигайки до цялото общество. Поради това мотото на доброволческа група „Доброто ще спаси света“ трябва да бъде марка и пример за цената на доброто.   

Районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов поздрави доброволческата група с инициатор Тунджай Джелилов Байрамалиев за извършеното благородно дело и ѝ обеща подкрепа при по-нататъшните ѝ цели и дейности за разпространение на доброто. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.