Малдивска банка е въвела ислямски финансови услуги

 

Малдивската банка Bank of Maldives (BML) миналата неделя е въвела изпълнението на ислямски финансови услуги. Ислямският банкинг е бил тържествено въведен в присъствието на министъра на ислямските въпроси на островната държава д-р Мухаммед Али Саид. Наименованието на банковите услуги ще бъде „Ислямско око” и то ще функционира под съкращението BML Islamic, неговите услуги ще могат да ползват както физически, така и юридически лица.

 „За нашата банка това е важен ден, с който ние се гордеем, отбелязал генералния директр, на малдивската банка Ендрю Хили. Днес ние започваме дейност за тези, които искат да съблюдават ислямските принципи в банкирането”.  „Ние разчитаме да представим широк спектър от продукти и услуги както за частните така и за корпоративни клиенти в следващите две години”.

 Ислямските финанси за първи път са се появили на Малдивските острови в 2011 година, която е била открита Maldives Islamic Bank. Малдивските органи по развитието на пазарната икономика през миналата година за първи път са започнали да отчитат състоянието на ислямски финансов пазар в страната.

„Една от причините за феноменалния ръст на ислямските финанси се състои във възприемането им като много по-етични в сравнение с обикновените финанси” – отбелязал ръководителя на Централната малдивска банка д-р Азима Адам. „Банкоматите и терминалите ще бъда напълно съответстващи на Шериата” – се казва в информация за пресата от банката въвела ислямските финансови услуги.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.