Ифтар в гоцеделчевското село Брезница събра стотици мюсюлмани

 

На 16 май (четвъртък) 2019 година Посолството на Република Турция в България, съвместно с Районно мюфтийство – Благоевград, организира и проведе рамазанска вечеря ифтар за 650 човека в гоцеделчевското село Брезница.

Официален гост и представител на турското посолство по време на събитието беше аташето по социалните въпроси Мехмед Генч. Той отправи поздравителен адрес към всички гости от името на посланика на Република Турция у нас д-р Хасан Улусой.

Домакинът и районен мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед също приветства насъбралото се мюсюлманско множество, което наброяваше 650 човека. Той направи кратък насихат преди началото на ифтара, в който засегна същността на оруча и вътрешната промяна, която говеенето изисква от нас като мюсюлмани.

„В израз на благодарност от името на Районно мюфтийство – Благоевград, на Посолството на Република Турция в България в лицето на аташето Мехмед Генч беше връчен подарък – една картина на „Караджа Паша“ джамия в град Гоце Делчев, която е историческото бижу за мюсюлманите в този регион.“ – сподели за Grandmufti.bg районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.