Кметът на Община Белица за поредна година бе домакин на тържествена вечеря ифтар

 

В петък вечерта, 17 май 2019 година, кметът на Община Белица Радослав Ревански бе домакин на тържествена вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Ифтарът е ежегоден, дава се от кмета на Белица за вече четвърта поредна година. Традиционно на рамазанската вечеря се събират представители на различните религиозни общности в региона.

Тази година официални гости на официалното рамазанско събитие бяха главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, заместник главният мюфтия и председател на Националния съвет на религиозните общности у нас Бирали Мюмюн Бирали, районните мюфтии на Благоевград и Пазарджик – Айдън Мохамед и Абдуллах Салих, също имами от региона, както и официални духовни лица и представители на християнската общност в Белица.

„Удовлетворен и горд съм, че заедно споделихме вечерята мюсюлмани и християни, общественици, културни дейци, бизнесмени. С подобни мероприятия доказваме, че в Белица мирът и разбирателството са пътят към развитието на Общината.“ – коментира по повод тазгодишния традиционен за Белица официален ифтар кметът Радослав Ревански.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.