Главно мюфтийство издаде двутомно издание на книгата „Подробно тълкуване на четиридесетте хадиса на Имам ен-Невеви“

Излезе от печат дългоочакваната двутомна книга с четиридесет хадиса на Имам ен-Невеви и подробното им тълкуване от Мустафа ел-Буга и Мухйиддин Мисту.
В тази книга Имам ен-Невеви (п. 676г. по хиджра/ 1277г.),  събрал четиридесет и два от така наречените многозначни хадиси, за които може да се каже, че съдържат основите на ислямската религия.
В увода на своя труд той (Аллах да се смили над него) споделя следното: „Някои учени са събрали четиридесет хадиси, които се отнасят за принципните въпроси на религията, други – за второстепенните въпроси, други – за джихада, други – за благочестивостта, други – за правилата на поведение, други – за проповедите. Всички те са имали добри намерения, Аллах да е доволен от тях. Аз пожелах да събера четиридесет хадиси, които да са по-значими, защото това са четиридесет хадиси, съдържащи всичко това. Всеки от тези хадиси представлява основен принцип от принципите на религията…“
С течение на времето тази книга станала една от най-известните творби в ислямската литература и често била наизустявана от начинаещите се в ислямските науки. Стигнало се до там, че тълкуванията на тази книга, на арабски език, достигнали до петдесет. Повечето от тях са отпечатани, някои са се изгубили, а някои са все още във вид на ръкописи.
Целта в превеждането на тази книга не е тя да остане по книжните рафтове и да събира прах, а с позволението на Аллах, написаното в нея да достигне до читателя мюсюлманин па най-лесния и достъпен начин.
Надяваме де нашия труд да допринесе за разбирането на тези събирателни хадиси, които да спомогнат за нашето духовно извисяване и достоен за уважение живот…