Международна конференция за ислямската цивилизация на Кавказ се проведе в Азербайджан

Столицата на Азербайджан Баку бе домакин на международна конференция на тема „Ислямската цивилизация на Кавказ“. Тя бе открита официално на 1 юли (петък) тази година, като организатори са турският Център за изучаване на ислямската история, изкуство и култура, Институтът по теология на Азербайджан и Националната академия на науките на Азербайджан, съобщава Духовното управление на мюсюлманите в Руската Федерация.

В международното събитие взеха участие учени от Русия, Турция, Иран, Египет, САЩ, Молдова, Австралия, Саудитска Арабия и други. В рамките на няколко дни експертите обсъждаха теми като „Разпространението на исляма в Кавказ“, „Влиянието на ислямската култура върху народните традиции на Кавказ“, както и теми, свързани с ислямската архитектура, изкуство и култура в териториите на Кавказ и още много други.

Представените по време на международната конференция презентации и  доклади ще бъдат обединени в образователен сборник, който да е в полза на студентите в различни университети по цял свят.

 

Автор: Л. Чаушева

Снимка: Dumrf.ru

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.