Британец ще лежи близо 19 години в затвор заради нападение срещу българин по антимюсюлмански подбуди

50-годишен мъж от Великобритания на име Винсънт Фулър беше осъден на 18 години и 9 месеца затвор за това, че едва не убил младеж от България, който му „заприличал на мюсюлманин“. Расистът извършил нападението в Стануел, западно от Лондон, само ден след масовото убийство на мюсюлмани в двете джамии в Нова Зеландия.

Разбирайки за убийствата в Крайстчърч, британският ислямофоб останал въодушевен и похвалил убиеца. След което решил, че ще тръгне „на лов за мюсюлмани“, предават британски медии.

Пред голям супермаркет расистът видял колата с българското момче в нея, което било със свой приятел и паркирало. Фулър се опитал да го наръга с нож през прозореца с крясъци „Ще умреш!“. Според свидетелски показания в съда той крещял по улицата „Всички мюсюлмани трябва да умрат! Бялата раса е велика. Ще убия мюсюлманин!“, макар че извършителят отрича деянието му да е по терористични подбуди.

По мнение на съдията единствено късмет е спасил момчето от България от сигурна смърт. То се отървало с наранявания по ръцете, получени при самозащитата, както и драскотина на гърлото.

 

Автор: Л. Чаушева 

Автор: Sky News

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.