Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи взе участие в заседание с имами от кърджалийско

 

На 2 декември (понеделник) тази година Районно мюфтийство - Кърджали проведе заседание с имамите в централната джамия на град Кърджали. Подобни събрания се организират ежемесечно от Районно мюфтийство - Кърджали.

Работната среща беше открита и ръководена от районния мюфтия  Бейхан Мехмед. Той запозна всички присъстващи с дневния ред на работната среща, като изрази задоволството си от факта, че духовният водач на мюсюлманите в Република България е официален гост на заседанието.

В своята реч към присъстващите д-р Мустафа Хаджи основно наблегна на дейността на имамите и призова всички да проявят активност в призоваването и да работят за сближаването и сплотяването на  мюсюлманите в своето населено място, като разширят дейността си и извън джамиите. По време на срещата думата взеха и наместник - мюфтиите от Районно мюфтийство – Кърджали, както и някои имами. Дискутирани бяха резултатите от кампанията „Седмица на сираците”, която тази година се проведе в периода 25 ноември – 1 декември.  Важна точка от дневния ред бе предстоящият абонамент за списание ”Мюсюлмани” за идната 2020 година, както и повишаването знанията на имамите чрез курсовете за квалификация и преквалификация в Устина и Шумен.

Срещата приключи с дуа, отправена от многоуважавания гост, главния мюфтия д-р  Мустафа Хаджи. На всички имами бяха раздадени подаръци – брандирани таквими, тефтерчета и химикали на Районно мюфтийство - Кърджали. 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.