Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа посети Главно мюфтийство

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи прие за среща посланика на САЩ в България Херо Мустафа. Визитата на дипломата в Главно мюфтийство бе на 16 януари (четвъртък) 2020 година. Това бе първото посещение на Мустафа от началото на мандата ѝ в България. Тя бе придружавана от Алуин Томсън, съветник по политически и икономически въпроси в Посолството на САЩ. От страна на Мюсюлманско изповедание на официалната среща присъстваха още Ведат Ахмед, председател на Висшия мюсюлмански съвет, и Джелал Фаик, главен секретар на Главно мюфтийство.

Посланик Мустафа благодари на главния мюфтия за възможността да се срещне и разговаря с представителите на мюсюлманската общност в България.

Домакинът запозна високопоставените гости с живота на мюсюлманската общност в страната и дейността на Изповеданието, като изрази своята благодарност към дипломатите за посещението им в Главно мюфтийство.

Срещата завърши с взаимни пожелания за ползотворна работа и изразена готовност за бъдещи срещи, както и с размяна на подаръци. Американският посланик подари на главния мюфтия българска роза като мотив на своята уникална посланическа монета в знак на уважение, а главният мюфтия на свой ред изпрати високопоставения гост с подарък месингова роза върху дървено пано като символ на Пратеника Мухаммед (с.а.с.) и на мира.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.