Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи бе официален гост на работно заседание с имами от разградско

 

На 18 януари (събота) 2020 година Районно мюфтийство – Разград проведе заседание с младите имами от цялата разградска област. Заседанието се проведе в  конферентната зала на хотел „Картон“ в град Разград.

Официални гости на работното заседание бяха  главният мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи и районните мюфтии на Шумен, Силистра и Търговище, съответно Месут Мехмед, Мюддесир Мехмед и Назиф Расимов.

Районният мюфтия на Разград и домакин на събитието Мехмед Аля приветства гостите и имамите и ги запозна с дневния ред на работната среща. Основен акцент в него беше отчетът за дейността на Районното мюфтийство - Разград. Имамът на село Вазово Октай Билгин изнесе кратка лекция на тема „Един айет и един хадис” във връзка с предстоящите свещени месеци.

В своето изказване към имамите главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи акцентира върху визията за развитие на мюсюлманската общност, анализиране на актуалните въпроси, които я касаят, както и състоянието на общността през последните години. Като приоритетна точка във визията си за бъдещето развитие на мюсюлманската общност духовният глава подчерта ролята на имамите и апелира за сближаването с хората и особено с младото поколение, което следва да бъде превъзпитавано в ислямските ценности.

Участващите в заседанието имами взеха активно участие в обсъжданията. Изказвания направиха имамите на селата Подайва, Езерче, Мортогоново, Кубрат и други.

Приветствия към имамите отправиха и районните мюфтии на Шумен, Силистра и Търговище. 

В края на срещата разградският районен мюфтия Мехмед Аля благодари на всички имами за усърдието и труда, които полагат в своята ежедневна работа. Събитието беше официално закрито с дуа, отправена от гост-имам от Република Турция.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.