ПРОВЕДЕ СЕ ПЪРВИЯТ ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР ЗА СЕКРЕТАРИ НА МЮСЮЛМАНСКОТО ИЗПОВЕДАНИЕ

По инициатива на главния секретар на Мюсюлманско изповедание Джелал Фаик на 31.01.2017 година в Медийния център на Главно мюфтийство се проведе първото по рода си обучителен семинар за секретарите на Изповеданието. На семинара бяха разгледани теми, свързани с електронно-техническото обработване, съхраняването и използването на документи, реда, по който ще организират работата с текущите и архивните документи в структурните звена по деловодната програма и трудностите по актуализирането на базата данни на изповеданието.

Семинарът бе уважен и от главния мюфтия д-р. Мустафа Хаджи който в поздравителните си слова към секретарите акцентира върху моментите от служебните задължения, свързани с активността, и даде пример за това колко е важно мястото на един секретар в едно звено. “Ако мюфтията е мозъкът за управление на едно мюфтийство, то секретарят е сърцето”. – каза д-р Мустафа Хаджи.

В края на семинара главният секретар препоръча на секретарите по райони да обменят опит и идеи с колегите си от Главно мюфтийство, които ще са полезни за тяхната работа.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.