Районно мюфтийство – Разград проведе заседание с имамите и председателите на мюсюлманските настоятелства от област Разград

 

     На 12 Април 2017 г. от 10:00 часа в конферентната зала на хотел Централ в гр.Разград се проведе работна среща с имамите и председателите на мюсюлманските настоятелства от община Разград. Работната среща бе открита с четене на Ашр-и шериф от Мюзейр Чуллук гост- имам , след което районния мюфтия на Разград Мехмед Аля, приветства всички с добре дошли и им благодари, че са се отзовали на поканата. Гости на заседанието бяха Ведат Ахмед - Председател на Висшия  мюсюлмански съвет и Месут Мехмед Районен мюфтия на гр.Шумен. Районния мюфтия на гр.Шумен сподели своя опит с работата с имамите и ръководствата на мюсюлманските настоятелства в своя регион.

    В рамките на заседанието бяха засегнати няколко теми : 
Организация по повод седмицата на святото рождение на х. Мухаммед /с.а.с./ - "Кутлу Доум“, организация по посрещане на м. Рамазан и кампанията за събиране на дарение за подпомагане на фонд "Ислямско образoвание", пролетна-хигиенизация на джамиите и дворните пространства,  кампания Хадж-2017, подготовка за летните Коран курсове, провеждане на тръжни процедури за отдаване под аренда на вакъфски земеделски земи, набиране на ученици за средните мюсюлмански училища и т.н.

     След приключване на дневния ред Председателя на ВМС – Ведат Ахмед направи обстойна презентация за дейността на мюсюлманското изповедание, от която присъстващите имами и председатели на мюсюлманските настоятелство останаха много доволни защото получиха отговор на всички въпроси ,който са ги вълнували.

 

Заседанието приключи с дуа за берекет.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.