Районно мюфтийство – Хасково проведе заседание с имамите от областта

 

На 24.05.2017 г. в хасковската Чарши джамия Районно мюфтийство – Хасково проведе редовно заседание с имамите, на което бяха обсъдени три актуални теми, представени от домакина на заседанието – Районния мюфтия Басри Еминефенди.  Трите точки, по които дебатираха имамите са: 1. Подготовка за настъпващия само след няколко дни месец Рамазан. 2. Организиране протичането на кампанията за подпомагане на ислямското образование. 3. Подготовка и организиране на предстоящите летните Коран курсове.

Гости на заседанието бяха Председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и Главния секретар Джелал Фаик, които също взеха отношение по разискваните точки. Районният мюфтия наблегна на задължението на имамите през месец Рамазан да просвещават обществото и на това те да бъдат активни в организирането на различните дейности, като ифтари, мукабелета и др. А Председателят на ВМС припомни отговорностите на имамите в тяхната не лека задача да работят в трудните условия на нашето съвремие. Главния секретар Джелал Фаик от своя страна разясни идеята кампанията за подпомагане на ислямското образование да бъде в рамките на целия месец Рамазан, а не само през последната седмица, както беше досега. Имамите бяха единодушни, че тази кампания трябва да обхване цялата мюсюлманска общност, а не да се ограничава само в джамиите. По отношение на летните Коран курсове имамите обмениха идеи и предложения за тяхното по-ефективно протичане.

След заседанието гостите посетиха Районното мюфтийство, където мюфтията на Хасково Басри Еминефенди им подари по един макет на старата часовникова кула в града.

 

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.