Пожар в училище за хафъзи в Малайзия взе десетки жертви

 

Най-малко 25 са жертвите при пожар, избухнал рано сутринта на 14 септември 2017 година (четвъртък) в религиозно ислямско училище в  столицата на Малайзия Куала Лумпур.

 „Дарул Куран Интифакия” е училище за хафъзи, в което възпитаниците наизустяват Свещения Коран. Сигналът за избухналия пожар в сградата е постъпил в противопожарната служба в 5:40 часа местно време. Пожарът е бил загасен oт огнеборците в рамките на час, но за съжаление пламъците вече били отнели 25 човешки живота.

По информация от Хайрудин Драхман, директор на противопожарната служба в Куала Лумпур, дадена за Агенция „Франс прес”, 23 от жертвите са ученици в училището, а двама са учители. Загиналите деца са момчета, всички на възраст между 13 и 17 години. Предполага се, че са се задушили от дима при огнената стихия.

Пожарът е тръгнал от последния етаж на сградата, на който са били разположени спалните помещения и който е бил ползван като пансион. Наличието само на един изход на етажа е довело до това децата да останат блокирани вътре в сградата при злощастния инцидент.

11 човека са успели да се спасят невредими при огненото бедствие. Други 7 са пострадали и закарани в най-близките болници, където да им бъде оказана медицинска помощ, предава Freemalaysiatoday.com.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват, но не съществуват предположения за умишлен палеж. По информация от Абу Убейд бин Мохамад Сейталимат от противопожарната служба в Куала Лумпур най-вероятно се касае за късо съединение в електроснабдяването.

Пожарът от 14 септември в Малайзия е най-злощастният за последните десетилетия в азиатската държава.

 

Автор: Л. Чаушева

 

Снимки: Freemalaysiatoday.com

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.