Казвайки на добър час отново...

 

Днес на 15 септември българските училища отварят тържествено вратите си и посрещат учениците, учителите и техните родители. Всяка година на тази дата учениците се събуждат с радост и вълнение за предстоящото откриване на новата учебна година. Едни се радват затова, че ще прекрачат прага на училището за първи път, а други затова, чевлизат отново в класните си стаи... 

С вълнение и радост посрещнаха първия учебен ден  и в трите духовни училища в Република България: ДУ „Нювваб“ в гр. Шумен, ДУ Момчилград и ДУ в Русе. За разлика от предишните години, през тази учебна година в духовните училища се приеха и ученици от осми клас.

 

За новата учебна година Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи отправи послание към всички учители, ученици и техните родители: В този ден, аз пожелавам на всички, които са избрали този път да бъдат твърди в техните усилия, да бъдат постоянни в търсенето и  усвояването на науката, да бъдат единни и да разчитат на Аллах Субханаллахи Ве Теаля. Те наистина ще са тези, които ще получат лидерските качества и ще станат хора, които да ръководят обществото, в което живеят.“ каза Главният мюфтия.

 

Юзлем Тефикова

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.