Студентки от Висшия ислямски институт взеха участие в международен студентски лагер в Турция

 

Студентки от Висшия ислямски институт (ВИИ) в София взеха участие в XI. Международен лагер за студенти от всички балкански държави, който се проведе в периода 13-17 март в град Анталия, Турция. Събитието бе  организирано от Сдружението за културно развитие и взаимопомощ BESADER.

По време на 5-дневния лагер младежите от Балканите имаха възможността да обсъдят различни въпроси, свързани с личностното развитие, проблемите на младежта в съвремието, също и този за  балканските държави като пример за живот в хармония на толерантност на различните религиозни и етнически групи.

България беше представена на международното събитие от шест възпитанички на Висшия ислямски институт – Елван Караджа, Фатме Хюсеинова, Хаджер Ахмед, Лаура Сани, Халиме Абдула и Ива Ивайлова. Девойките взеха активно  участие в състоялите се дискусии и представиха достойно Висшия ислямски институт. Студентките от България се разделиха с Анталия с изключително приятни чувства и емоции от преживяното, както и с много нови приятелства.       

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.