50 имами от Районно мюфтийство - Пловдив и Районно мюфтийство - Благоевград участваха в обучителни семинари, част от инициативата "Активният имам".

Обученията, организирани от отдел "Иршад" на Мюсюлманското изповедание, започнаха от Търговище, а следващите се проведоха в с. Огняново, общ. Гоце Делчев и Асеновград.

Специален гост беше главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, който пожела успех на имамите и ги призова да изпълняват своите задачи по най-добрия възможен начин.

Лектори в с. Огняново бяха ръководителят на Центъра за духовно наставление и консултации към Главното мюфтийство Бирали Бирали, районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, наместник районния мюфтия в Районно мюфтийство - Пазарджик Халил Ходжов. Имамите участваха в дискусия за състоянието на мюсюлманската общност в световен мащаб, модерирана от експерта в отдел "Иршад" Ресим Шаматарев. 

Семинарът в Асеновград беше посветен на мястото на технологиите в нашия живот, а в ролята на обучители влязоха ректорът на Висшия ислямски институт д-р Кадир Мухаммед и преподавателите Айдън Юмеров и д-р Сефер Хасанов. Задачата на модератор на дискусията, с която приключи обучението, беше поверена на Бахри Иззет.

В края на семинарите имамите изразиха задоволството си от участието в тях, споделиха своя опит от срещите с вярващите и разказаха за предизвикателствата пред тях като имами.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.