Проведени бяха работни срещи с имамите от районните мюфтийства на Сливен и Плевен

Районно мюфтийство - Сливен проведе работна среща с имамите от региона. Срещата се състоя на 26.08.2015 година в сградата на мюсюлманското настоятелство в града. Бяха обсъдени въпроси, свързани с предстоящия празник Курбан Байрам, както и с набирането на ученици за средните духовни училища и за Висшия ислямски институт, коран-курсовете. Засегнати бяха и проблемите по региони и обсъдено къде от какво има нужда.
От страна на районния мюфтия на Сливен Акиф Акифов беше отговорено на въпросите на имамите и разяснена ползата от семинарите, които се организират от Главно мюфтийство.
На състоялата се в Плевен среща между имамите от районното мюфтийство там беше направен анализ на проведените през изминалите месеци летни коран-курсове, обсъдена беше и дейността на имамите през летния сезон. Поставени бяха задачи, свързани с организирането на предстоящото Национално състезание по Основни познания за исляма, което ще се проведе през септември в Пловдив, както и с отбелязването на празника Курбан Байрам.
Работната среща беше закрита с отправянето на всеобща дуа.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.